Clinton Küresel Girişimi (CGI)

Clinton Küresel Girişimi (CGI), bir grup global lideri küresel sorunlar etrafında bir araya getirmek, güçlendirmek ve harekete geçirmek amacıyla 2005 yılında Amerikan eski başkanı Bill Clinton tarafından kuruldu.

CGI, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan üyeleri arasında ortaklıklar kurarak ve üyelerine stratejik danışmanlık sağlayarak; yoksullukla mücadele, temiz çevre, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim konularına daha etkili çözümler getirilmesini sağlamaktadır.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın 2012 yılından bu yana üye olduğu CGI, yıllık toplantılarında bugüne kadar yüzlerce devlet başkanı, önde gelen genel müdür, vakıf ve sivil toplum kuruluşu başkanlarının yanı sıra hayırseverler, Nobel Barış Ödülü sahipleri ve medya mensuplarını bir araya getirdi.

Daha fazla bilgi için tıklayınız...