Fark Yaratanlar

Sabancı Vakfı’nın, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan "olağanüstü kişilerin sıra dışı öykülerini" anlattığı Fark Yaratanlar Programı’nın sekizinci sezonu tamamlandı!

Sabancı Vakfı, 2009 yılından bu yana Fark Yaratanlar’ın hikâyelerini Türkiye ile paylaşıyor, farkındalık yaratıyor, izleyenleri teşvik ederek onlara ilham veriyor.

2009-2017 yayın döneminde, sekiz sezon boyunca halkın aday gösterdiği 2.200 başvuru arasından Danışma Kurulu’nun seçimi ile 160 Fark Yaratan kişi ve kurumun ilham veren hikâyesi çekildi ve yayınlandı.

Fark Yaratanlar sekizinci sezonun son videosu

Fark YaratanKimdir?

• Çevresindeki sorunlar karşısında çözümün parçası olmayı seçen.
  • Aktif vatandaşlık örneği sergileyen.
  • Somut ve sürdürülebilir değişim için yenilikçi çözümler üreten.
  • Hikayesiyle çevresine ilham veren kişi veya kurumlardır.

NelerYapar?

• Çevreyi korur.
  • Eğitim-öğretime destek verir.
  • Ekonomik gelişmeye katkıda bulunur.
  • Halkın sağlığını destekler.
  • Toplumsal adaleti geliştirir.
  • Yurttaş katılımını teşvik eder.
  • Kültür-sanata katkıda bulunur.

Nasıl BaşvuruYapılır?

Başvuru Formu doldurulur. Kişi/kurum kendini ya da bir başka kişiyi/kurumu aday gösterebilir. HEMEN BAŞVUR

Fark YaratanNasılSeçilir?

• Ön elemeden geçen adaylarla, telefonda veya yüz yüze görüşmeler yapılır.
  • Danışma Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede karar alınır.

SonraNe Oluyor?

• Fark Yaratanların hikayeleri videoya kaydedilir.
  • Videolar sosyal medya ve haber mecralarında yayınlanır.

FarkYaratanOlmak KişiyeNe Kazandırır?

• Çalışmalarının görünürlüğü ve güvenilirliği artar.
  • Çalışmalarına medyanın ilgisi artar.
  • Çalışmaları için gönüllü ve bağış artışı sağlanır.
  • Fark Yaratanlar ağının içine girer.
  • Diğer Fark Yaratanlarla ortak çalışma imkanı bulur.
Siz de bir "Fark Yaratan" olduğunuzu düşünüyor ya da “Fark Yaratan” birini tanıyorsanız buradan aday gösterebilirsiniz. HEMEN BAŞVUR